Politica de Confidentialitate

În sensul legislației aplicabile privind protecția datelor și confidențialitatea, Rust-Oleum („Compania”, „nouă”, „noi”) desemnează „Operatorul de date” cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectează, utilizează și gestionează în conformitate cu prezenta Notificare privind confidențialitatea („Notificarea”).

Compania face parte dintr-un grup multinațional de companii afiliate care deține baze de date în diferite țări, dintre care unele sunt utilizate de entități afiliate și dintre care unele sunt utilizate de colaboratori externi în numele Companiei sau entităților sale afiliate.

Protejarea confidențialității dvs. este importantă pentru noi. Ne-am luat angajamentul să protejăm toate Datele cu caracter personal furnizate de persoanele cu care facem afaceri, vizitatorii și utilizatorii site-urilor noastre sau în alt mod.  Datele cu caracter personal sunt informații care privesc o persoană aflată în viață, identificată sau identificabilă, și care identifică persoana, fie direct, de exemplu prin nume, adresă poștală sau adresă de e-mail, fie indirect, cum ar fi prin adresa protocolului de internet (IP), numărul de telefon categoria de vârstă etc.  Datele cu caracter personal sunt obținute prin urmărirea utilizării site-ului sau când ne furnizați în mod voluntar informații, cum ar fi, de exemplu, prin completarea formularelor pe site-ul web.

Prezenta Notificare explică ce Date cu caracter personal și Date fără caracter personal colectăm atât pe acest Site, cât și în alt mod, modul în care le putem utiliza și gestiona, precum și drepturile pe care le aveți în legătură cu Datele dvs. cu caracter personal. Înainte de a ne furniza orice Date cu caracter personal sau de naviga pe site-ul nostru web, trebuie să citiți întreaga Notificare de față și să vă asigurați că sunteți familiarizat(ă) cu practicile noastre privind confidențialitatea.

Vă rugăm să rețineți că site-ul nostru web poate conține link-uri către alte site-uri web. Aceste site-uri externe nu fac obiectul acestei Notificări și vă recomandăm să verificați politicile de confidențialitate și securitate ale fiecărui site web pe care îl vizitați. Suntem responsabili numai pentru confidențialitatea și securitatea datelor pe care le colectăm și nu avem niciun control asupra acțiunilor niciunor colaboratori externi în legătură cu Datele cu caracter personal.

Vă rugăm să consultați Glosarul de mai jos pentru o explicație a termenilor definiți în această Notificare.

Cui aparțin Datele cu caracter personal pe care le colectăm?

Compania colectează Date cu caracter personal de la o multitudine de persoane în contextul activităților de afaceri, incluzând:

 • Angajați;
 • reprezentanți ai furnizorilor, clienților și ai altor persoane de contact de afaceri;
 • contractanți;
 • utilizatori ai site-ului nostru web;
 • consumatori;
 • persoane care ne contactează prin orice mijloace; și
 • candidați pentru locuri de muncă.

Cum colectăm Datele dvs. cu caracter personal

Obținem Date cu caracter personal pe care ni le divulgați cu bună știință și voluntar, atât în context online, cât și offline. De exemplu, colectăm Date cu caracter personal atunci când:

 • vizitați site-ul nostru web și /sau completați unul sau mai multe dintre formularele noastre web (de ex. utilizând serviciul nostru „Întrebați expertul”);
 • contactați centrele noastre de servicii pentru clienți sau solicitați informații de la noi în orice alt mod;
 • vizitați unitățile noastre;
 • ne transmiteți o comandă;
 • ne furnizați informațiile de contact prin intermediul unei cărți de vizită sau în alt mod;
 • completați un sondaj;
 • comunicați cu noi prin intermediul site-urilor web de rețele sociale, al aplicațiilor externe sau al unor tehnologii similare;
 • vizitați unul dintre stand-urile noaste comerciale la o expoziție.

Putem colecta, de asemenea, informațiile primite de noi din surse externe, de exemplu cu privire la utilizarea de către dvs. a altor site-uri web pe care le gestionăm și de la părți colaboratori externi asociați, cum ar fi subcontractanții.

Ce Date cu caracter personal colectăm

Compania poate colecta o gamă de Date cu caracter personal de la dvs., cum ar fi numele, sexul, denumirea funcției, identificarea fotografică, adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa de domiciliu sau de afaceri și alte date de contact, detalii privind interesele dvs., comunicările cu dvs. (incluzând note din convorbiri telefonice sau reuniuni) și informații financiare și privind plățile.

Atunci când utilizaţi Site-ul nostru, colectăm anumite informații care sunt transmise de browser-ul dvs. către Site-ul nostru. Acestea includ informații de natură tehnică, cum ar fi adresa dvs. IP, tipul browser-ului, sistemul de operare, limba, configurarea fusului orar, orele de acces și orice adrese de site-uri web prin care ajungeți la site-ul nostru.

Scopurile pentru care prelucrăm Datele dvs. cu caracter personal

Prelucrăm Datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

 • pentru a vă furniza informații despre produse și servicii și a vă îndeplini solicitările legate de acestea;
 • pentru a răspunde întrebărilor dvs.;
 • pentru a efectua cercetări și publicitate;
 • pentru a vă contacta cu privire la produse sau utilizări de produse îmbunătățite;
 • pentru a vă furniza buletine de știri;
 • pentru a vă transmite e-mail-uri;
 • pentru a vă permite să participați la serviciile de asistență online sau „Întrebați expertul”;
 • pentru a vă notifica cu privire la orice modificări ale serviciilor dvs. și a vă furniza informații cu privire la bunuri sau servicii similare care pot fi de interes;
 • pentru a vă administra și gestiona garanțiile;
 • pentru a comunica cu dvs. și alte persoane de contact;
 • pentru a permite participarea dvs. la promoții, loterii sau concursuri;
 • pentru a ne administra site-ul web și a contribui la îmbunătățirea produselor și serviciilor noastre;
 • pentru a vă permite să raportați probleme legate de site-ul nostru web;
 • pentru a obține date analitice cu privire la utilizarea site-ului nostru web;
 • pentru a respecta legile și reglementările aplicabile; și
 • alte scopuri de afaceri, incluzând negocierea, încheierea și derularea contractelor, gestionarea conturilor și a înregistrărilor, particularizarea conținutului licențiat (definit în Condițiile de utilizare a site-ului), susținerea activităților corporative din domeniul responsabilității sociale, a investigațiilor legale, de reglementare și interne, scopuri generale de afaceri și administrarea datoriilor.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți comunica cu noi prin intermediul link-urilor de „Contact” sau de asistență de pe site-ul web sau prin e-mail fără a ne furniza anumite informații cu caracter personal.  Dacă ne contactați pe noi sau furnizorii noștri de servicii, vom păstra înregistrarea ședinței sau corespondența respectivă.

Recrutare

Când candidați la un loc de muncă prin intermediul site-ului nostru web sau în alt mod, vom colecta Date cu caracter personal suplimentare, mai specifice, cu privire la dvs., cum ar fi calificările, istoricul carierei, recomandările de la terți și notele de interviu. Vă putem solicita și alte informații, de exemplu interesele dvs. și tipurile de locuri de muncă de care sunteți interesat(ă). Orice Date cu caracter personal pe care ni le furnizați în asociere cu un post vacant vor fi prelucrate în conformitate cu prezenta Notificare.

Baza legală pentru prelucrarea de către companie a datelor dvs. cu caracter personal

Pentru a respecta legile aplicabile privind protecția datelor, compania trebuie să prevadă baza legală pentru prelucrarea Datelor dvs. cu caracter personal. În conformitate cu scopurile pentru care colectăm și utilizăm Datele dvs. cu caracter personal, după cum se menționează mai sus, baza legală pentru prelucrarea de către Companie a Datelor dvs. cu caracter personal este în mod uzual una dintre următoarele:

 • consimțământul dvs.;
 • derularea unui contract pe care l-am încheiat cu dvs. sau alte persoane;
 • interesele legitime de afaceri ale companiei sau ale colaboratorilor externi (de exemplu pentru menținerea și promovarea activității noastre, furnizând clienților ocazii să transmită feedback); sau
 • respectarea obligațiilor noastre legale.

Cui divulgăm Datele dvs. cu caracter personal

Facem parte dintr-un grup multinațional de companii afiliate care deține baze de date în diferite țări, dintre care unele sunt utilizate de entități afiliate și dintre care unele sunt utilizate de colaboratori externi în numele Companiei sau al unei entități afiliate.  Putem transfera datele dvs. către una sau mai multe astfel de baze de date din afara țării dvs. de domiciliu, incluzând în mod potențial țări care pot să nu impună un nivel adecvat de protecție a informațiilor dvs. cu caracter personal comparativ cu cel furnizat în țara dvs.  Cu toate acestea, Compania și entitățile sale afiliate au stabilit măsuri de control impuse de legislația aplicabilă în vederea protejării deținerii și transferului de Date cu caracter personal.  Urmează exemple cu privire la modul și motivul pentru care putem partaja Datele dvs. cu caracter personal:

Compania poate partaja Datele dvs. cu caracter personal către persoane din societatea mamă, filiale și entități afiliate, care au „nevoie să cunoască” datele respective în scop profesional sau din motive legale, de exemplu pentru a îndeplini o funcție administrativă, cum ar fi prelucrarea unei facturi sau pentru a direcționa o întrebare transmisă către departamentul sau entitatea afiliată relevantă.

Putem partaja Datele dvs. cu caracter personal cu colaboratori externi, incluzsiv autoritățile, consilierii Companiei, furnizorii de servicii IT și colaboratori externi contractați de Companie sau entitățile sale afiliate pentru furnizarea serviciilor solicitate de dvs; pentru protejarea oricăror drepturi de proprietate intelectuală aferente materialelor afișate sau disponibile pe site-ul web al Companiei; pentru a beneficia de consiliere juridică sau profesională; pentru a răspunde unei solicitări legale sau pentru a respecta o obligație legală; sau pentru a pune în aplicare Termenii și condițiile de utilizare a site-ului web al Companiei.

Putem divulga Datele dvs. cu caracter personal către colaboratori externi în cazul în care vindem, cumpărăm sau fuzionăm orice activitate sau active, inclusiv vânzătorului sau cumpărătorului potențial al afacerii sau activelor implicate.

Cu consimțământul dvs., putem divulga Datele dvs. cu caracter personal către colaboratori externi care oferă produse care pot fi de interes pentru dvs. Aceste companii vă pot contacta apoi direct cu oferte de produse sau mostre, oferte personalizate și informații sau vă pot cere feedback-ul cu privire la produse și programe care pot fi de interes pentru dvs.

Având în vedere că operăm la nivel global, după cum s-a explicat anterior, putem partaja datele cu caracter personal pe care ni le transmiteți cu orice parte afiliată de oriunde din lume. Aceste entități au obligația să păstreze confidențialitatea datelor dvs. și le pot utiliza exclusiv în scopurile prevăzute în prezenta Notificare.

Putem decide să permitem utilizatorilor să distribuie comentarii, postări, mărturii sau alte informații. Dacă decideți să ne transmiteți astfel de informații, acestea vor fi în general publice. Informațiile pe care le furnizați în aceste domenii pot fi citite, colectate și utilizate și de alte persoane care le accesează.

Angajații noștri pot utiliza dispozitivele personale pentru a accesa sistemele noastre care conțin datele dvs. cu caracter personal. În consecință, datele dvs. cu caracter personal pot fi transferate prin sau către anumiți furnizori de servicii ai angajaților noștri, cum ar fi furnizorul conexiunii celulare de date.

Putem avea obligația să partajăm Datele dvs. cu caracter personal pentru a respecta o hotărâre judecătorească, o lege sau un proces legal, inclusiv pentru a răspunde unor cereri guvernamentale sau de reglementare.  Divulgarea poate fi necesară dacă există motive să credem că acest lucru este necesar pentru a identifica, contacta sau introduce acțiuni în justiție în vederea puneii în aplicare a drepturilor Companiei, inclusiv împotriva dvs. sau a unui colaborator extern, pentru neplată sau încălcarea oricărui acord cu noi.  Putem partaja datele dvs. cu caracter personal pentru a proteja siguranța Companiei, a clienților noștri sau a altor persoane; sau pentru a preveni prejudicierea sau afectarea drepturilor sau bunurilor noastre sau a drepturilor sau bunurilor altor Procesatori de date sau ale altor părți, care ar putea fi afectate în urma unor astfel de activități.

Considerente privind transferurile de Date cu caracter personal

Vă rugăm să rețineți că persoanele către care Compania poate partaja Datele dvs. cu caracter personal în temeiul prezentei Notificări se pot afla în alte țări care pot impune un nivel mai redus al cerințelor privind protecția datelor comparativ cu țara dvs. Acordul dumneavoastră privind această Notificare, reprezintă consimțământul pentru transferul Datelor dvs. cu caracter personal în alte țări.

După cum se menționează mai sus, de câte ori transferăm Date cu caracter personal peste graniță, luăm măsurile necesare din punct de vedere legal pentru a ne asigura că există garanții adecvate de protecția Datelor cu caracter personal și pentru a ne asigura că acestea sunt tratate în conformitate cu prezenta notificare. Dacă vă aflați în SEE sau Regatul Unit, puteți solicita o copie a măsurilor de protecție pe care le-am implementat pentru a protecția Datelor cu caracter personal și drepturile de confidențialitate în aceste circumstanțe, utilizând adresa de e-mail furnizată mai jos.

Securitate

Compania ia măsuri tehnice și organizaționale de securitate rezonabile pentru protejarea Datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, a pierderii accidentale și accesării neautorizate, distrugerii, utilizării neadecvate, modificării sau divulgării neautorizate.

Păstrarea înregistrărilor

Vă vom păstra datele cu caracter personal cât timp este necesar în scopurile menționate mai sus, prin urmare această perioadă va varia în funcție de interacțiunile dvs. cu noi. De exemplu, dacă ați făcut o achiziție de la noi, vom păstra o înregistrare a achiziției pe perioada necesară pentru facturare, impozitare și garanție. De asemenea, putem păstra înregistrarea corespondenței cu dvs. (de exemplu dacă ați depus o reclamație cu privire la un produs) atât timp este necesar pentru a ne proteja împotriva unor acțiuni juridice. Informațiile dumneavoastră vor fi șterse atunci când nu mai este necesar să le păstrăm. Vă rugăm să rețineți că în cazul în care vă dezabonați de la comunicările noastre e marketing, vom păstra o înregistrare a adresei dvs. de e-mail pentru a ne asigura că, pe viitor, nu veți mai primi mesaje de marketing.

Drepturile dvs.

Legile aplicabile privind protecția datelor acordă drepturi cu privire la Datele cu caracter personal deținute de organizații.  Dacă doriți să:

 • solicitați o copie a Datelor cu caracter personal pe care le deținem despre dvs.; sau
 • solicitați corectarea, ștergerea sau limitarea prelucrării Datelor dvs. cu caracter personal,

vă rugăm să transmiteți solicitarea dvs. scrisă prin intermediul dataprotection@rustoleumdiy.ro.

Dacă decideți că nu doriți să primiți comunicări de natură comercială de la noi, prin e-mail, telefon sau poștă, vă puteți „dezabona” de la primirea acestor comunicări făcând clic pe link-ul „dezabonare” furnizat în partea de jos a e-mail-ului publicitar și actualizând preferințele dvs., sau contactându-ne la dataprotection@rustoleumdiy.ro.

Accesarea și corectarea informațiilor dvs.

Păstrarea unor informații corecte și actualizate este foarte importantă.  Informațiile incorecte sau incomplete ne pot afecta capacitatea de vă furniza servicii relevante.  Vă rugăm să ne comunicați orice modificări necesare pentru informațiile dvs. cu caracter personal prin intermediul formularului nostru „contactați-ne” .

Copii

Acest Site nu este destinat copiilor și nu prelucrăm cu bună știință informații care aparțin copiilor cu vârsta sub treisprezece (13) ani, în absența consimțământului părinților sau al tutorilor legali ai acestora.  În cazul în care au fost colectate astfel de informații, acest lucru ar fi pur accidental și neintenționat.

Modificări ale acestei Notificări

Ne rezervăm dreptul de a modifica sau îmbunătăți această Notificare în orice moment, publicând Notificarea revizuită pe site-ul nostru web. Revine în sarcina dvs. să consultați Notificarea de câte ori ne transmiteți informații sau plasați o comandă.

Informații de natura Datelor fără caracter personal și modulele cookie

Informații de natura Datelor fără caracter personal

Informațiile de natura Datelor fără caracter personal sunt informații care au legătură cu dvs., dar nu vă identifică în calitate de persoană, nici direct, nici indirect, cum ar fi tipul browser-ului, URL-ul site-ului anterior pe care l-ați vizitat, conexiunea de internet, echipamentul pe care îl utilizați pentru a accesa Site-ul etc.  Compania, direct sau prin colaboratori externi, poate colecta automat anumite tipuri de informații de natura Datelor fără caracter personal de la dvs. atunci când utilizați Site-ul. Putem colecta, de asemenea, Date fără caracter personal pe care le furnizați în mod voluntar, cum ar fi informațiile incluse în răspunsul la un chestionar sau sondaj.

Putem partaja Datele dvs. fără caracter personal către colaboratori externi, care nu sunt descriși mai sus. Când facem acest lucru, putem agrega sau elimina elementele de identificare din informații, astfel încât un colaborator extern nu are posibilitatea să asocieze datele cu dvs., calculatorul dvs. sau dispozitivul dvs. Agregarea înseamnă că vom combina Datele fără caracter personal ale unui număr mare de persoane la un loc, așa încât acestea să nu poată fi asociate unei singure persoane. Eliminarea elementelor de identificare înseamnă că încercăm să îndepărtăm sau să modificăm anumite părți de informații care pot fi utilizate pentru asocierea datelor cu o anumită persoană.

Cu excepția oricăror Date cu caracter personal pe care Compania le poate colecta de la dvs., conform descrierii din prezenta Notificare, orice material, informație sau altă comunicare pe care o transmiteți, încărcați sau publicați pe site-ul web sau prin e-mail către Companie („Comunicările”) vor fi considerare neconfidențiale și neprotejate.  Compania nu are nicio obligație de a păstra confidențialitatea sau de nedivulgare a comunicărilor.  Compania nu va avea nicio răspundere în acest sens și va putea copia, divulga, distribui, încorpora și utiliza în alt mod Comunicările și toate datele, imaginile, sunetele, testele, ideile de produse, sugestiile sau îmbunătățirile, precum și orice element al acestora, în scopuri comerciale sau necomerciale.

Module cookie

În general, puteți vizita Site-ul fără a transmite Companiei cine sunteți și fără a furniza informații cu caracter personal.   Cu toate acestea, Compania și companiile, care furnizează servicii către sau în numele companiei, pot utiliza diferite tehnologii, cum ar fi modulele cookie și semnalizatoarele web (1×1 pixeli), pentru a colecta informații fără caracter personal care pot fi distinse ca rezultat al vizitei dvs. Vi se va solicita consimțământul expres privind utilizarea modulelor cookie pe site-ul nostru.  Modulele cookie sunt utilizate pentru a colecta date statistice privind utilizarea generală și volumul.  Puteți controla utilizarea modulelor cookie în browser-ul dvs. (vizitați www.aboutcookies.org pentru informații suplimentare); însă dacă respingeți unele module cookie, capacitatea dumneavoastră de a utiliza site-ul nostru, poate fi limitată în totalitate sau în parte.  În plus față de utilizarea modulelor cookie, utilizăm Google Analytics  pentru analiza tendințelor, administrarea site-ului, urmărirea acțiunilor pe site și colectarea informațiilor demografice despre baza noastră de utilizatori în mod cumulativ.  Pentru a refuza monitorizarea de către Google Analytics pe toate site-urile web, vizitați http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.  Aceștia pot utiliza și divulga informații fără caracter personal derivate din campaniile noastre de publicitate, în scopul raportării, pentru programarea și optimizarea furnizării conținutului și, desigur, pot face acest lucru conform cerințelor legislației. Compania poate utiliza orice informații dobândite prin intermediul Site-ului în orice scop legal, inclusiv, fără limitare, pentru dezvoltarea, utilizarea și punerea la dispoziția colaboratorilor externi (gratuit sau contra unei taxe) de informații agregate cu privire la tendințe, produse, tipare de securitate/confidențialitate și cercetare, păstrarea evidențelor interne și raportare, măsurarea și raportarea instruirii, informații privind performanța și alte informații statistice cu privire la orice aspect al Site-ului, însă Compania nu va raporta date agregate într-un mod care să permită asocierea unor astfel de informații cu orice utilizator.

Site-ul nostru poate include, de asemenea, caracteristici aferente mediilor de socializare sau caracteristici ale preferințelor generației, butoane și widget-uri Facebook sau Twitter, cum ar fi acest buton de distribuire.  Aceste caracteristici pot colecta adresa dvs. IP, paginile pe care le vizitați pe site-ul nostru și poate configura un modul cookie pentru a permite caracteristicii să funcționeze în mod adecvat.  Caracteristicile și widget-urile aferente mediilor de socializare sau caracteristicile și widget-urile preferate de generație pot fi găzduite de un colaborator extern.  Interacțiunile dvs. cu aceste caracteristici și widget-uri sunt guvernate de politica de confidențialitate a companiei care le furnizează.

Caracteristicile mediilor de socializare

Site-ul nostru poate include, de asemenea, caracteristici aferente mediilor de socializare sau caracteristici ale preferințelor generației, butoane și widget-uri Facebook sau Twitter, cum ar fi acest buton de distribuire.  Aceste caracteristici pot colecta adresa dvs. IP, paginile pe care le vizitați pe site-ul nostru și poate configura un modul cookie pentru a permite caracteristicii să funcționeze în mod adecvat.  Caracteristicile și widget-urile aferente mediilor de socializare sau caracteristicile și widget-urile preferate de generație pot fi găzduite de un colaborator extern.  Interacțiunile dvs. cu aceste caracteristici și widget-uri sunt guvernate de politica de confidențialitate a companiei care le furnizează.

Întrebări și reclamații

Dacă aveți o problemă sau o reclamație cu privire la modul în care Compania a utilizat Datele dvs. cu caracter personal, ca prim pas, trebuie să o adresați în scris Companiei, utilizând dataprotection@rustoleumdiy.ro.

Dacă nu sunteți satisfăcut(ă) de modul în care problema sau reclamația dvs. este abordată de către Companie, o puteți transmite Autorității dvs. naționale pentru protecția datelor.

​​

 

Data ultimei actualizări: mai 2018

 

Glosar

Operator de date Grupul care stabilește scopurile și mijloacele prelucrării de date.
Autoritatea pentru protecția datelor Autoritatea de supraveghere relevantă care are atribuții în chestiuni legate de confidențialitate sau protecția datelor, în raza teritorială a Companiei și/sau a entității afiliate;
Spațiul Economic European (SEE) SEE include toate statele membre ale Uniunii Europene și Islanda, Liechtenstein și Norvegia.
Date cu caracter personal Informații care privesc o persoană identificată sau identificabilă (adică date despre angajații, contractanții, candidații, angajații vânzătorii și furnizorii, contractanții, clienții Companiei, pacienții care utilizează produsele noastre și persoanele care utilizează site-ul nostru web sau centrele de service).  Include numele, adresele, adresele de e-mail, candidaturile pentru un post, informațiile privind conturile de utilizator și corespondența. Datele cu caracter personal pot include de asemenea informații privind navigarea pe internet (de ex. date asociate cu un anumit modul cookie) și adresele IP, atunci când astfel de informații pot fi asociate cu o persoană fizică.
Prelucrare Orice acțiune asupra datelor cu caracter personal; aceasta include colectarea, stocarea, accesarea, combinarea cu alte date, partajarea cu un colaborator extern și chiar ștergerea acestora.

 

Data ultimei actualizări: mai 2018


Tor Coatings, Portobello Industrial Estate, Birtley, Chester-le-Street, County Durham, DH3 2RE, UK
Tel: +32 (0) 13 460 200 Email: info@rust-oleum.eu


© Rust-Oleum 2017 Copyright. All Rights Reserved. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE